header_concordia.png
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Regelwijzigingen junioren en senioren

Vier kwarten
Alle elftalwedstrijden worden vanaf dit seizoen gespeeld in 4 kwarten van elk 17,5 minuut. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten. De rust tussen de kwarten 1 en 2 en de kwarten 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien omdat het betreffende speelveld zonder te sproeien niet meer veilig bespeelbaar is.

Vliegende keeper
De zogenaamde "vliegende keeper" wordt afgeschaft. Vanaf dit seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als er voor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Uitzondering uitspeelcorner verdwijnt
Er is vanaf nu geen verschil meer tussen de beƫindiging van een gewone strafcorner en een uitspeelcorner. Een uitspeelcorner is een strafcorner die aan het einde van een kwart of wedstrijd wordt gespeeld als het eindsignaal al heeft geklonken. Voor beide corners geldt dat ze voorbij zijn als de bal vijf meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest. Nu is het nog zo dat de uitspeelcorner voorbij is als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Spelers mogen bij de strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch een vrije slag/uitpush te nemen (geen zelfpass!) met het masker op.

Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Vrije slag overal van binnen de cirkel
Een vrije slag voor de verdedigende partij mag nu in de cirkel ook vanaf elke plek binnen de cirkel worden genomen. Na een overtreding in de cirkel mag je een vrije slag ook nemen op de loodlijn van de plek van de overtreding binnen de vijftien meter vanaf de achterlijn.
 
Indien een overtreding door de verdedigende partij binnen 5 meter van de cirkel wordt gemaakt moet ten alle tijden door de verdediging 5 meter afstand worden genomen. Uitzondering: als de aanvaller de vrije slag direct neemt en de verdediger geen tijd heeft afstand te nemen, mag de verdediger slechts meebewegen. Na 5 meter mag hij de cirkel pas verlaten en aanvallen. Meebewegen houdt in dat je de bal niet mag spelen, maar ook geen poging hiertoe mag doen.
 
Volg onderstaande link voor een video m.b.t. de wijzigingen.