header_concordia.png
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Inschrijven zaalcompetitie

Het lijkt vroeg, zelfs nog voor de start van de veldcompetitie, maar we moeten al op korte termijn (en definitief) de zaalteams aanmelden bij de KNHB en hebben om deze reden exacte spelersaantallen nodig. Om mee te doen aan het zaalhockey moet je individueel aanmelden!


Er kan vanaf vandaag worden ingeschreven voor het zaalhockeyseizoen 2019-2020! Aanmelden kan uiterlijk t/m zondag 15 september 2019. Mis het niet en meld snel aan!


Hoe? - Log in op LISA-Team via https://www.rhcconcordia.nl (rechtsboven) met je lidnummer en wachtwoord. Je ziet rechtsonder op het Dashboard een blokje Evenementen dat je kunt aanklikken op de tekst "Inschrijving zaalcompetitie junioren 2019-2020” of je kiest direct voor Club/Evenementen in het menu. Meld je dan aan door het aanklikken van de shirt afbeelding. De afbeelding wordt dan groen.


Zaalhockey extra info

Contributie: Voor het zaalhockey is een extra contributie van toepassing. Deze bedraagt € 75,--. Na aanmelding ben je contributieplichtig.


Wanneer: De competitie start vanaf zaterdag 1 december 2019 en de laatste competitiedag is uiterlijk 16 februari 2020. Wedstrijden zijn op zaterdag of zondag. De poulesamenstelling en de wedstrijdplanning wordt door de KNHB District Zuid in de loop van november bekend worden gemaakt.


Waar: De thuiswedstrijden zullen grotendeels of allemaal in sporthal Hertenheym worden gespeeld mogelijk kan het een enkele keer voorkomen dat een wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Donderberg.


Trainingen: Hiervoor wordt een extra trainingsschema opgesteld. 


Wat nodig: Voor de zaalcompetitie heb je een zaalstick nodig, een speciale zaalhandschoen en verder je gebruikelijke tenue met scheenbeschermers en bitje.


Belangrijk om te weten: Zaalteams spelen in een drieluik hun wedstrijden. Dus geen ‘losse’ wedstrijden. De wedstrijden duren nu allemaal 2x20 minuten. Dat biedt praktische voordelen: er hoeft door deze combi van wedstrijden minder te worden gereisd en er zijn minder wedstrijddagen! 


Nog niet eerder in de zaal gespeeld? 

Een zaalhockeyveld is kleiner dan een hockeyveld buiten. Het moet namelijk wel in een sporthal passen! Jeugdspelers en senioren spelen in de zaal op hetzelfde veld, voor volwassenen is het dus niet groter.


Bij zaalhockey speel je zes tegen zes en wordt er veel gewisseld. Ideaal is een dubbele bezetting. Het is een snel en leuk spel. In de zaal mag de bal niet van de grond komen. De bal moet altijd de vloer raken. Alleen als je op goal pusht mag de bal omhoog. Ook mag je in de zaal alleen maar pushen (duwen) om de bal naar een ander te spelen, slaan mag niet.


In de zaal liggen balken op de zijlijnen. Hierdoor gaat de speciale zaalhockeybal niet over de zijlijn en blijft hij dus veel gemakkelijker in het spel. En als je het slim doet, kun je die balk ook gebruiken als een soort medespeler. Je kunt de bal tegen de balk spelen om zo een tegenstander te ontwijken of uit te spelen. Heel handig.


In de zaal gebruik je een andere stick dan op het veld. Daardoor kun je makkelijker pushen. In de zaal mag je niet op veldhockeyschoenen spelen of op schoenen met donkere zolen. In de zaal draag je sport/gymschoenen met lichte zolen. 


Met sportieve groet, TC RHC Concordia