Nieuwsbericht

Algemeen

watersnood bij Concordia, een update

Nieuws afbeelding 20-7-2021
Watersnood bij Concordia: een update

Beste Concordianen,
De afgelopen dagen zijn in Limburg voor heel veel gezinnen en bedrijven gekenmerkt door grote onzekerheid, hectiek en leed als gevolg van de enorme hoeveelheid water die onze provincie in een waar rampgebied veranderde.Gelukkig vielen de persoonlijke ongevallen mee. Evacuaties en schade die werd aangericht aan land en huizen hebben echter overal sporen nagelaten.
Ook onze hockeyclub ontsprong de dans helaas niet. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ik uit bed getrommeld omdat de zaken bij sportpark Hammerveld in snel tempo escaleerden. De dijk aan de Roer kon al het water niet meer bolwerken, een overstroming richting ons park was het gevolg. Met vereende krachten en inzet van defensie werd er nog gebouwd aan nooddijken om het clubhuis zo mogelijk te kunnen beschermen. Maar de waterhoeveelheid die ons park binnenstroomde bleek te immens. 
De beelden via social media en pers spreken wat dat betreft boekdelen: de velden liepen een kleine twee meter onder water en in de gebouwen steeg het water tot meer dan een meter hoogte. De ravage werd ons pas helemaal duidelijk toen we het park gisteren al wadend door kniehoog water betraden.

 Hoe verder?
We hebben in de afgelopen dagen tal van steunbetuigingen ontvangen en al veel hulp aangeboden gekregen om ons park weer water- en moddervrij te maken en op te ruimen. Eerst zal echter de enorme plens water verdwenen moeten zijn, pas dan kunnen we werk gaan maken van de wederopbouw. Om dit in goede banen te leiden, hebben we al een werkgroep vanuit bestuur en stichting geformeerd die zaken op allerlei gebieden gaan coördineren.

Wil je ook helpen? Laat ons dit dan weten door een e-mail te sturen naar:
 
Tevens zal er aandacht komen voor verdere ondersteuningsacties en alternatieven op hockey-technisch gebied richting nieuwe seizoen. Vele collega hockeyclubs hebben ons al hulp toegezegd.

Vakantietijd?
Dit hele project wordt opgestart in een tijd dat ook de vakanties plaatsvinden. We zullen met sommige zaken moeten wachten, simpelweg omdat er mensen van hun welverdiende vakantie gaan genieten. Wees er echter gerust op dat alles wat we kunnen doen in deze periode, gedaan zal worden om ervoor te zorgen dat met de wederopbouw van onze prachtige club zo snel als mogelijk begonnen kan worden.

Doneeractie
Om geld in te zamelen voor de wederopbouw van onze mooie club, starten we tevens een actie op. Via www.rhcconcordia.nl/doneer kan iedereen die de club en hockeysport een warm hart toedraagt, een donatie doen. Klein of groot, alle bedragen zijn welkom. Op de genoemde actiepagina vind je meer informatie. We zullen deze doneeractie de komende tijd via onze social media kanalen onder de aandacht brengen. Heel fijn als jullie deze berichten massaal willen delen! Bij voorbaat dank voor jullie hulp.
We zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken, zowel via mail als de social media kanalen.

Complex gesloten
In verband met de overstroming is ons sportpark gesloten. Dit betekent verboden toegang zonder toestemming van het bestuur. Het is simpelweg te gevaarlijk om de velden te betreden. Rondom de club zijn dijken verzwakt en zijn wegen en paden onbetrouwbaar. Waar nodig zullen we dan ook extra maatregelen nemen.
Het spijt me jullie niet anders te kunnen berichten, maar weet dat we er ( samen met jullie) alles aan zullen doen om zo spoedig mogelijk weer hockey op ons complex mogelijk te maken.

Namens het bestuur RHC Concordia en stichting Hammerveld,
Wim Vaessen Voorzitter
 
Bijlage