Nieuwsbericht

zaalhockey

Inschrijven zaalcompetitie (8-tallen, D-jeugd standaard teams senioren)

Nieuws afbeelding 17-9-2021

De KNHB heeft ons deze week laten weten dat inschrijvingen voor zaalhockey gestart moet worden. We moeten dus al op korte termijn definitief de zaalteams (en de bijbehorende spelerslijsten) aanmelden. Gelukkig zijn de vooruitzichten op dit moment goed en staan alle seinen op groen om ook de zaalhockeycompetities op te starten. Indien de situatie wijzigt, zullen we jullie zo snel mogelijk informeren.  

We weten dan sommige teams niet compleet meedoen in de zaal. Het is echter wel mogelijk je aan te melden! We kunnen dan bekijken of we de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld van 2 veldteams 1 zaalteam te maken.

 

Om mee te doen aan het zaalhockey moet je, zoals elk jaar, individueel aanmelden!

Er kan vanaf vandaag worden ingeschreven voor het zaalhockeyseizoen 2021-2022! Aanmelden kan uiterlijk t/m zondag 26 september 2021. Mis het niet en meld je snel aan!

 

Hoe? - Log in op LISA-Team via https://www.rhcconcordia.nl (rechtsboven) met je lidnummer en wachtwoord. Je ziet rechtsonder op het Dashboard een blokje Evenementen dat je kunt aanklikken op de tekst "Inschrijving zaalcompetitie junioren 2021-2022” / "Inschrijving zaalcompetitie senioren 2021-2022” of  je kiest direct voor Club/Evenementen in het menu. Meld je dan aan door het aanklikken van de shirt afbeelding. De afbeelding wordt dan groen.

 

Zaalhockey extra info

Contributie: Voor het zaalhockey is een extra contributie van toepassing. Deze bedraagt € 75,-. Na aanmelding ben je contributieplichtig. Mocht het zaalseizoen uiteindelijk niet doorgaan dan vervalt natuurlijk de betalingsverplichting.

 

Wanneer: De competitie start vanaf zondag 5 december 2021 en de laatste competitiedag is uiterlijk zondag 13 februari 2022. Wedstrijden zijn op zaterdag of zondag. De poulesamenstelling en de wedstrijdplanning wordt door de KNHB District Zuid in de loop van november bekend worden gemaakt. Wedstrijden worden zowel op zaterdag als op zondag gespeeld, dit geldt ook voor de (jongste) jeugdteams! Wij hebben als club geen enkele invloed op welke dagen de teams worden ingedeeld voor de zaalcompetitie. Dit zou dus ook op alleen zondagen kunnen zijn.

 

Let op! In het eerste en laatste weekend van de kerstvakantie kunnen er wedstrijden zijn. Bij afwezigheid wegens vakantie moet dit tijdig worden doorgegeven aan de coaches. Tijdens de kerstvakantie zijn er geen trainingen. 

 

Waar: De thuiswedstrijden zullen grotendeels of allemaal in sporthal Hertenheym worden gespeeld mogelijk kan het een enkele keer voorkomen dat een wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Donderberg.

 

Trainingen: Hiervoor wordt een extra trainingsschema opgesteld. Het kan zijn dat je een andere trainingsdag hebt in zaal dan op het veld. We zijn hiervoor afhankelijk van de ruimte die we krijgen in de sporthallen.

 

Wat nodig: Voor de zaalcompetitie heb je een zaalstick nodig, een speciale zaalhandschoen en verder je gebruikelijke tenue met scheenbeschermers en bitje.

 

Belangrijk om te weten: Zaalteams spelen in een drieluik hun wedstrijden. Dus geen ‘losse’ wedstrijden. De wedstrijden duren nu allemaal 2x20 minuten. Dat biedt praktische voordelen: er hoeft door deze combi van wedstrijden minder te worden gereisd en er zijn minder wedstrijddagen! 

 

Nog niet eerder in de zaal gespeeld? 

Een zaalhockeyveld is kleiner dan een hockeyveld buiten. Het moet namelijk wel in een sporthal passen! Jeugdspelers en senioren spelen in de zaal op hetzelfde veld, voor volwassenen is het dus niet groter.

 

Bij zaalhockey speel je zes tegen zes en wordt er veel gewisseld. Ideaal is een dubbele bezetting. Het is een snel en leuk spel. In de zaal mag de bal niet van de grond komen. De bal moet altijd de vloer raken. Alleen als je op goal pusht mag de bal omhoog. Ook mag je in de zaal alleen maar pushen (duwen) om de bal naar een ander te spelen, slaan mag niet.

 

In de zaal liggen balken op de zijlijnen. Hierdoor gaat de speciale zaalhockeybal niet over de zijlijn en blijft hij dus veel gemakkelijker in het spel. En als je het slim doet, kun je die balk ook gebruiken als een soort medespeler. Je kunt de bal tegen de balk spelen om zo een tegenstander te ontwijken of uit te spelen. Heel handig.

 

In de zaal gebruik je een andere stick dan op het veld. Daardoor kun je makkelijker pushen. In de zaal mag je niet op veldhockeyschoenen spelen of op schoenen met donkere zolen. In de zaal draag je sport/gymschoenen met lichte zolen. 

 

Mochten er naar aanleiding van deze mail nog vragen zijn dan kunnen deze gesteld worden via [email protected].

 

Met sportieve groet, 

TC RHC Concordia