Nieuwsbericht

zaalhockey

Zaalhockeycompetitie definitief afgelast

Nieuws afbeelding 26-1-2022
Beste leden van RHC Concordia,

Als bestuur van RHC Concordia hebben wij afgelopen weekend, na een zorgvuldige afweging, besloten om al onze teams terug te trekken uit de zaalhockey-competitie. 
Wij hebben dit gedaan omdat we denken dat er geen volwaardig competitie meer gespeeld kan worden. Ook veel andere verenigingen uit onze regio (HV Weert, HC Geldrop, HC Eindhoven, MHC Best, Oranje Rood en Geel-Zwart) hebben zich al teruggetrokken.

Wij hebben ons teruggetrokken met de volgende redenen:
Het aantal aangemelde teams in Zuid-Nederland was al heel krap. Na het wegvallen van de teams uit de regio betekent dit dat onze speelschema’s extreem uitgedund zijn en er nog maar weinig wedstrijden gespeeld kunnen worden. Bovendien moeten dan geen wedstrijden meer uitvallen door corona of quarantaine van onze eigen teams en/of hun tegenstanders. Als we naar de huidige besmettingscijfers kijken zal de praktijk waarschijnlijk anders gaan worden.

Gevolg zou zijn dat sommige teams dan een redelijk deel van de wedstrijden zullen spelen (vooral als zij voor de lockdown nog niet hebben gespeeld), terwijl andere teams  maar een heel klein deel van de wedstrijden zullen spelen of zelfs helemaal niets en hierop hebben wij geen invloed. Dit verschil valt echter niet uit te leggen en zeker niet als bij iedereen de zaalcontributie zou worden geïncasseerd. 

Gisteravond blijkt uit communicatie van de KNHB bovendien dat er in totaal 30 clubs in de regio Zuid zijn afgemeld en daarom de hele competitie voor Zuid-Nederland is afgelast. Wij hebben de KNHB verzocht om geen boetes en degradatiesancties op te leggen aan onze teams naar aanleiding van onze terugtrekking en dit is door hen gehonoreerd.

Wij gaan geen zaalcontributie in rekening brengen, hoewel we wel kosten voor hebben gemaakt (o.a. KNHB contributie, zaalhuur, trainers en materialen). We gaan ons richten op de lentecompetitie en zullen daartoe buiten trainen en op zaterdag activiteiten hebben voor de jeugd.

Wij hopen op jullie begrip,

Namens het bestuur en de zaalcommissie RHC Concordia