Nieuwsbericht

jeugd

Selectieprotocol 24/25

Nieuws afbeelding 22-4-2024

Hierbij vragen we jullie aandacht voor het selectieprotocol dat wij hanteren bij de nieuwe teamindeling voor 2024/2025. Dit protocol is te lezen na inloggen in LISAteam – club – documenten – documenten algemeen

Selectietrainingen zijn er voor meiden vanaf de O14-lijn en hoger, de O12 lijn heeft geen selectietrainingen. 

Net als afgelopen jaar zullen we niet meer structureel alle speelsters beoordelen tijdens de selectietrainingen. Tijdens deze trainingen beoordelen we alleen de speelsters voor de selectieteams. Zoals jullie in het protocol kunnen lezen nodigen wij daarom de speelsters van de huidige eerste en tweede teams automatisch uit om deel te nemen. Speelsters uit derde of lagere teams die mee willen doen aan de selectietrainingen, om zo een plekje in een van de selectieteams te verkrijgen, kunnen zich hiervoor via mail bij de TC opgeven.

De breedte teams zullen ingedeeld worden op basis van bevindingen van trainers/coaches, eerdere teamindelingen of, indien mogelijk, op onderlinge vriendschappen. Hiertoe kan door elke speelster één andere speelster worden aangegeven waarbij ze in het team wil. Hier proberen we dan zo goed mogelijk rekening mee te houden. Verzoeken om niet met iemand in een team te worden ingedeeld zullen we niet in behandeling nemen tenzij hier een duidelijke reden voor is.

Wat verwachten we bij RHC Concordia van onze speelsters in een selectieteam: 

Er wordt 2 keer in de week getraind. Van de speelsters die in een selectieteam worden ingedeeld verwachten we dat ze deze beide trainingen aanwezig zijn. 

Bij de wedstrijden verwachten wij een 100 procent aanwezigheid (m.u.v. ziekte). Motivatie is belangrijk! Ben je niet bereid dit commitment aan je team te geven, geef je dan niet op voor de selectie of meld je af.

De selectie van een eerste team blijft een open selectie, dat betekent dat er gedurende het seizoen nog een aanpassing gedaan kan worden! Hiermee bedoelen we dat indien gedurende het seizoen blijkt dat je motivatie/inzet of aanwezigheid tijdens trainingen en of wedstrijden onvoldoende is je gewisseld kunt worden van een selectieteam naar een breedteteam.    

Vragen met betrekking tot het selectieprotocol kunnen gesteld worden via [email protected].